" فروش عسل طبیعی و ارگانیک "

۱۰ مطلب در شهریور ۱۳۹۴ ثبت شده است

شگفتی های زنبور عسل

1- زنبوران عسل برای تولید یک کیلو گرم عسل طبیعی باید بر روی بیش از 3/000/000 گل بنشینند.
2- زنبوران عسل برای جمع آوری شهد گل ها حداکثر 5-4 کیلومتر از کندو دور می شوند.
3- از زنبور عسل 6 محصول حاصل می شود (عسل ، موم ، بر موم ، گرده گل ، ژله رویال ، زهر)
4- هر کلنی (زنبوران کندو) فقط دارای یک ملکه می باشد در صورتی که ملکه ای جدید در کلنی متولد شود (معمولاً در فصل بهار)ملکه مادر با نیمی از زنبوران کارگر ، کندو را ترک می کند و بر روی شاخه های درختان اطراف می نشینند که به اصطلاح می گویند زنبور بچه کرده است.
5- در شگفتی خلقت زنبور عسل همین بس است که خداوند یک سوره را به نام آن (نحل) قرار داده است.

 

خداوند در قرآن کریم دو چیز را شفا نام برده است یکی کتاب آسمانی قرآن (شفای روح انسان) و دیگری عسل (شفای جسم انسان).

زنبور عسل همچون گاو و گوسفند دارای دو معده است ، همچون فیل دارای خرطوم است، همچون درندگان دارای آرواره است ، همچون پرندگان دارای بال است ، همچون مار و عقرب دارای نیش است و دارای غده های عسل ساز ، غده های موم ساز ، و غده ژله ساز (ژله رویال) می باشد که مختص به خود است. بینایی زنبور عسل از دو چشم مرکب و سه چشم ساده تشکیل شده است. خانه اش را خود می سازد که برای استفاده کامل از فضا دارای معماری شش ضلعی است.


6- زهر زنبور عسل برای انسان مفید است و از آن برای درمان بعضی از بیماری ها مانند روماتیسم و ام اس استفاده می شود(البته بعضی ها به آن حساسیت دارند)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد رجبی

پرورش ملکه به روش سوئدی

 

تولید دائمی ملکه زنبور عسل _ روش سوئدی

تولید دائمی ملکه زنبور عسل _ روش سوئدی



در کندوهای معمولی با قوی ترین جمعیت ها ( و روشهای متداول ) می توان سالیانه حداکثر 3 بار پشت سر هم و هر بار حدود 30 عدد ملکه تولید نمود که سالیانه 90 تا 100 ملکه از هر کندو می شود. پس از آن باید ملکه را به کندویش برگرداند و یا به جمعیت ملکه تازه و جفتگیری کرده ای داد تا روال زندگی عادیش را که مدتی ( بدلیل تولید ملکه زنبور عسل ) مختل شده بود از سر گیرد. در غیر این صورت پس از مدتی کارگران شروع به تخمگذاری می کنند که از تخمهایشان تنها زنبورهای نر بوجود خواهند آمد و چنین جمعیتی را معمولا از بین رفته باید دانست.



به منظور احتراز، روش جدیدی پیشنهاد می گردد ( متد سوئدی ) که به کمک آن می توان از هر جمعیت به تعداد خیلی زیاد تر و در تمام سال که گرمای هوای محیط اجازه دهد و شهد گرده گل به اندازه کافی وجود داشته باشد ملکه تولید نمود. هرگاه در طبیعت شهد و گرده گل کم بود به کمک تغذیه مصنوعی هم می توان به همان هدف رسید.



به قرار زیر از کندوی بزرگ یک طبقه ای که دو برابر کندوی معمولی و با 20 قاب است استفاده می گردد. زنبورهای یک جمعیت خیلی قوی را داخلش می ریزند. ملکه را وسط کندو همراه 2 شان کاملا خالی از عسل و گرده گل و لارو گذاشته و دو طرف شانها دو عدد پنجره و ملکه می گذارند به طوریکه وی به هیچ وجه نتواند از آنها عبور کرده و به نقاط دیگر کندو برود و همه امکانات فعالیت و تخمگذاریش به همین 2 قاب خالی محدود گردد. ولی زنبورهای کارگر می توانند از پنجره ها عبور نموده و به ملکه دسترسی داشته باشند و وی را تغذیه نمایند. هرگاه جمعیت خیلی قوی نبود با آویزان کردن شانهائی با لاروهای سربسته ولی بدون زنبورهایی که رویشان نشسته اند از سایر جمعیتها به داخلش جمعیت را تقویت می نمایند. ملکه ناچار است تنها در همان 2 شان خالی تخمگذاری کند شانها را پس از تخمگذاری فوری برداشته داخل کندوهای دیگر آویزان می کنند تا بقیه رشدشان را آنجا ادامه دهند و باز هم فورا با 2 عددشان خالی دیگر 2 عدد شان برداشته را جایگزین می نمایند تا ملکه امکان ادامه تخمگذاری را داشته باشد. این کار را مرتبا و دائما با کنترل دقیق ادامه می دهند یعنی به محض اینکه ملکه داخل شانها کاملا تخمگذاری نمود آنها را به کندوی دیگر انتقال داده و به جایشان 2 عدد شان خالی بین 2 پنجره ملکه آویزان می کنند.

شانهای منتقل شده را در کندوی تازه آنقدر باقی می گذارند تا پس از چند روز کارگران سر سلول هایشان را به تدریج با موم بپوشانند. آنگاه آنها را دوباره به کندوی بزرگ بر می گردانند تا پس از چند روز زنبورهایش تولد یافته و لارهای که در سلول های ملکه در حال رشدند را تغذیه نمایند ولی این بار خارج از فاصله بین 2 پنجره ملکه در نقطه ای مناسب و پر از زنبور آویزان می شوند. شانهای با سلولهای سربسته را می توان و اغلب حتی باید از سایر جمعیت ها هم به تعداد مورد لزوم و مداوم برداشته داخل کندوی بزرگ آویزان کرد تا زنبورهایشان پس از تولد بتوانند به پرستاری لاروهای که قرار است تبدیل به ملکه شوند بپردازد. انتقال شانها با سلولهای سربسته باید در تمام فصل های که در کندوی بزرگ ملکه تولید می شود ادامه داشته باشد تا همیشه به تعداد کافی زنبورهای پرستار برای تغذیه لاروهای ملکه وجود داشته باشد.

قابهای پیوند را پس از پیوند کردن لاروهای از جمعیتهای پر محصول و آرام به داخل سلول هایشان در کندوی بزرگ آویزان می کنند تا به وسیله زنبورهای پرستار خوب تغذیه شود. این قابها اینقدر در کندو باقی خواهند ماند تا سر سلولهای ملکه شان وسیله کارگران با موم بسته شود. آنگاه آنها را بیرون آورده هر یک از سلولهای سربسته ملکه را داخل یک قفسه ملکه می گذارند.



تعداد 16 تا 20 عدد شان را داخل یک قاب پرورش ملکه در طبقه دوم یک کندوی قوی و دو طبقه آویزان می کنند تا ملکه ها با استفاده از گرمای  35 درجه داخلی کندو و یکی پس از دیگری تولد یابند. در کندوی دو طبقه بجای یک قاب پرورش ملکه می توان 2 یا 3 قاب هم آیزان کرد. در کندوی بزرگ هم بسته به قدرت جمعیت به جای 2 قاب پیوند می توان 3 یا 4 قاب پیوند آویزان کرده و به محض بسته شدن سرسلولهای ملکه قابها را به کندوهای 2 طبقه انتقال داد و فوری به جایشان دوباره قابهای پیوند با سلولهای سرباز پیوند شده با لارو آویزان کرد و این کار را سالیانه تا اوایل فصل نرکشی ادامه داد. لاروها را معمولا در سلولهائی پلاستیکی و یا سلولهائی که مصنوعا با موم درست شده اند پیوند می کنند.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد رجبی

☁ فروش کندوی زنبور عسل ☁


 


فــروش محـــــدود کندوی زنبور عســــل، با تضـمین سلامت کـُلنی ، و قیمتی مناسـب

لطفا برای سفارش خرید با ما تمـاس بگیرید

 

محمد رجبی

09119483038

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
محمد رجبی

زمستان گذرانی زنبور عسل

نکات کلیدی و عملی در مورد زمستان گذرانی کندوهای زنبورعسل:

 

1- تغذیه پائیزه کلنی ها باید حداکثرتا آخرشهریورماه خاتمه یابد. زیرا در غیر این صورت، بعلت خنکی هوا، جمعیت کندو فرصت و توانایی لازم  و کافی برای فرآوری و عمل آوری شربت مصنوعی را نداشته و شیره ای که توسط زنبوران بصورت خام  در سلولهای مومی سیلو شوند، امکان فساد آن در داخل کندووجود دارد  و شرایط  محیطی  مناسبی را برای رشد قارچها و باکتریها مهیا  خواهد کرد.

2- در تغذیه پائیزه  حتما" دو قسمت شکر و یک قسمت آب انتخاب کنید. اگربه محلول فوق مقداری عسل اضافه شود اشتیاق زنبوران نسبت به برداشت آن بیشتر خواهد شد.

3- برداشت  و استخراج شانهای اضافی  و محصولات مازاد داخل کندو

4- از گذاشتن شانهای خالی و نیمه پربعنوان آذوقه جهت زمستان گذرانی جدا" پرهیز کنید. قبل از شروع استراحت زمستانی داخل کندو را تمیز کنید.

5- فضای خالی کندو را با روزنامه ی پر کنید تا فضای کندو کاملا" تنگ شود. از بعضی زنبورداران شنیده ام که از برگها ی خشک درختان نیزجهت این کار استفاده می کنند و تا حدودی هم راضی هستند.

6- حتما" بعد از برداشت محصول با بیماریها و آفات کلنی مبارزه کرده و نوارها و داروهای مستعمل و باقیمانده را از کندو خارج کنید.

7- داخل کندو نباید به هیچ عنوان خیس و مرطوب باشد.

8- حدالمقدور کندوها را به مناطق قشلاقی کوچ دهید.

9- سوراخ پرواز را کوچکتر کنید.

10- توجه کنید که غذای کافی (گرده و عسل) در کندووجود داشته باشد.

11- داخل ظروف غذاخوری  نباید شربت وجود داشته باشد.

12- کندوها را به همدیگر چفت کنید. فضای خالی دربین کندوها، موجب جریان هوا و سرما ی داخل کندو می شود.

13- سوراخ پرواز نباید در مسیر و جهت وزش باد قرار گیرد. در زمستان باد مه که از سمت شمال ایران می وزد، جمعیت کندو را بیشتر آزار می دهد. به قول آقای دکترپوراصغر بادهای موسمی وفصلی بزرگترین و خطرناکترین آفت زنبورعسل هستند. زنبورعسل شدیدترین سرما را تحمل می کند، اما کوچکترین  جریان باد می تواند شرایط کلیمائی  و زندگی داخل کندو را به هم می زند.

14- کندوها را اگر در فضای باز مسقر کرده اید حتما" آنها را با مواد و وسایل مناسب ایزوله کنید، تا نزولات آسمانی  نتواند به داخل آن  کندوها نفوذ کند.

15- سوراخ پرواز کندوها نباید به هر دلیلی در طول زمستان بسته شود، چون علاوه بر امکان خفگی جمعیت، تهویه را دچار مشکل می سازد.

16- اگر فضای بسته را جهت زمستان گذرانی  برای کندوها در نظر گرفته اید  حتما" به گردش جریان هوا و تهویه آن محیط  توجه کنید.

17- نیاز به مصرف انرژی و غذا در ماههای اسفند و فروردین افزایش می یابد. در یک روز آرام  و آفتابی  می توانید سریعا"  نسبت به کنترل آذوقه کلنی اقدام کنید. مواظب باشید که این کار باید خیلی سریع  صورت گیرد.

18- قبل ازشروع زمستنان گذرانی جمعیتهای ضعیف و یتیم را حتما" ادغام کنید.

19- در صورت لزوم از خمیر گرده بخصوص در اواخر زمستان استفاده کنید.

20- زنبورستان باید در طول زمستان گذرانی  آفتاب گیر باشد.

21- مراقب آفات خارجی کلنی های زنبورعسل باشید. بعنوان مثال برخی جانوران مثل خرس، شغال و غیره، هوس زیادی برای خوردن عسل دارند.

22- موشها دوست دارند از محیط مناسب و مطبوع  داخل کندو جهت لانه گزینی و زمستان گذرانی استفاده کنند، که این امر می تواند برای جمعیت کندو استرس زا باشد.

23- کندو ها را طوری در زنبورستان مستقر کنید که جهت سوراخ  پرواز  کندوها با شیب زمین منطبق باشد. منظورم  اینست که در صورت نفوذ آب باران و برف به داخل کندو به آسانی بتواند  از سوراخ پرواز کندوتخلیه شود.

24- محل استقرار کندوها باید آرام و ساکت بوده و عاری از هر گونه  سر و صدای ناهنجار و استرس زا باشد.

25- از باز و بسته کردن درب کندو در طول  زمستان جدا" خوداری کنید.

26- اگر دمای محیط از 12 درجه سانیگراد بالا رود زنبوران عسل، شروع به پروازهای متفوع  خواهند کرد، که این عمل  نشانه سالم بودن کلنی است.

27- بعد از اتمام فصل زمستان بازدید مختصری از وضعیت کندو به لحاظ  سالم بودن ملکه  و میزان تخمریزی و غذای موجود را  در یک روز آفتابی کنترل کنید.

28- نسبت به ادغام کلنی های یتیم اقدام کرده و کلنی های ضعیف را تقویت کنید.

29- قبل از شروع استراحت زمستانی داخل کندو را تمیز کنید.

30- معمولا" بعد از اتمام فصل زمستان ، اجساد و لاشه های مرده زنبوران  در جلو سوراخ پرواز مشاهده می شود. با دیدن آنها نگران و ناراحت نباشید، بلکه خوشحال هم باید شد.  زیرا این عمل، نشانه سالم بودن کندوست. زیرا آنها توانسته اند زنبورانی که بطور طبیعی در طول فصل  زمستان مرده اند از آشیانه خود را بیرون کنند. درغیراینصورت  کندو معیوب است.

امیدوارم  رعایت  نکات فوق بتواند در مورد زمستان گذرانی کندوهای زنبورعسل، مفید و موثر واقع شده و ازتلفات  بیشتر کلنی های زنبورعسل در طول زمستان کاسته شود. موفق باشید


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد رجبی

قیمت عسل طبیعی دماوند

عسل طبیعی دماوند، با ارائه مدرک از آزمایشگاه معتبر، مبنی بر زیر یک درصد بودنِ ساکارز .

برای دریافت قیمت لطفا با ما تماس بگیرید

 

محمد رجبی : 09119483038

همچنین کندوی زنبور (10قاب) ، و گرده گل به فروش می رسد

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
محمد رجبی

هاچ زنبور عسلِ بابا :)

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
محمد رجبی

عکس


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد رجبی

عسل خوب باید شکرک بزند !


عسل خوب باید شکرک بزند !

نوشته شده توسط Super User on . Posted in Uncategorised

 نحل منفرد : اکثر مردم تصور می کنند عسلی که بلوریزه شود یا به قول آنها شکرک بزند از شکر تولید شده و طبیعی نیست اما این تصور به کلی غلط است!

عسل یک محلول قندی است که میزان آب آن تنها حدود 20% است. یکی از قندهای غالب در این محلول گلوکز است که وقتی در معرض آب قرار می گیرد میل فراوانی به تشکیل بلور دارد.

از طرف دیگر زنبور عسل آنزیمی سود مند به نام دیاستاز را به عسل اضافه می کند. این آنزیم با پیوند دادن مولکول های عسل به یکدیگر جامد شدن آن را تسهیل می کند.

بنابراین عسل بیش از آنکه بتواند یک مایع باشد پتانسیل جامد شدن دارد.

 

 

جامد شدن عسل که رُس کردن نام دارد به شکل دانه دانه شدن (شکرک زدن) ، خمیری شدن و در نهایت جامد شدن کامل آن دیده می شود.

 

عسل هایی که با تغذیه کلنی های زنبور عسل  به وسیله ی شکر تولید می شوند هم رس می کنند چون زنبور دیاستاز را به آنها اضافه کرده است اما رس کردن آنها هیچ ربطی به شکر ندارد .

 

در واقع اگر عسلی رس نکند توسط زنبور عسل تولید نشده و  مصنوعی است یا به آن حرارت شدید داده اند و عسلی که در معرض حرارت شدید قرار گیرد تمام آنزیم ها و ویتامین های خود را از دست داده و دیگر رس نخواهد کرد.

 

چنین عسلی نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه بسته به میزان حرارت داده شده سمی و مصرف آن مضر است.

 

در برخی از کشور ها عسل را به صورت رس کرده مصرف می کنند و از طعم خوش و مصرف راحت تر آن لذت می برند.

 

زمان رس کردن عسل ها به عوامل مختلفی بستگی دارد.

 

عسل هر نوع گیاه دوره ی زمانی خاص خود را برای رس کردن دارد. مثلاً عسل آفتابگردان پس از سه هفته و عسل آویشن بعد از حدود 6 ماه رس می کنند.

 

 میزان گرده ی گل که معمولاً مقداری از آن با عسل مخلوط می شود نیز در سرعت رس کردن عسل مؤثر است .

 

دما هم در رس کردن عسل نقش دارد . اگر عسل در یخچال یا محلی خنک نگهداری شود زود تر رس می کند.

 

اگر دوست دارید عسل را به صورت مایع مصرف کنید می توانید عسلی که رس کرده را در معرض حرارت ملایم غیر مستقیم مثلاً روی رادیاتور شوفاژ قرار دهید تا دوباره مایع شود.

 

مراقب باشید به هیچ وجه عسل در معرض شعله ی مستقیم و یا حرارت بیش از 45 تا 50 درجه سانتیگراد قرار نگیرد تا خواص آن از بین نرود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد رجبی

چطور می توان عسل طبیعی را تشخیص داد؟


نحل منفرد : روش های متفاوتی برای تشخیص عسل طبیعی توسط افراد مطرح می شود. برخی میزان کش آمدن عسل را ملاک طبیعی بودن آن می دانند. اشخاص دیگری معتقدند عسل های تیره رنگ طبیعی هستند. بعضی ها فکر می کنند اگر عسل با موم باشد طبیعی است. عده دیگری چوب کبریت را در عسل زده و آن را به صورت یک خط روی کاغذ می ریزند و اگر از سمت دیگر نم نداد و قطره قطره شد می گویند طبیعی است. گروهی هم عسل را در یخچال می گذارند و اگر شکرک نزد آن را طبیعی می دانند . واقعاً راه تشخیص عسل کدام یک از این ها است؟

 

 

 

         برای تشخیص خلوص و طبیعی بودن عسل دو راه وجود دارد .

 

         تشخیص دقیق خلوص عسل  فقط توسط آزمایشگاه ممکن است . آزمایشگاه میزان دقیق مواد موجود در عسل را به دست آورده و مقدار ساکارز(شکر) و سایر قند های موجود در عسل را مشخص می کند. از روی نتیجه ای که آزمایشگاه به ما ارائه می کند می توانیم میزان خلوص عسل ها را بسنجیم.

 

        روش دوم یک روش تجربی است. افرادی که دارای تجربه مصرف عسل های مختلف هستند قادرند از روی طعم و مزه ی عسل ، طبیعی بودن آن را تشخیص دهند .  این تشخیص نسبی است ، اما بسته به میزان تجربه فرد بیش از 70% صحیح است. به طور کلی عسل طبیعی عطر و طعم گیاهی را دارد که از آن استحصال شده است و عطر و مزه­ی آن شبیه اسانس هایی که به وفور در محصولات صنعتی حس می شوند نیست. برای تشخیص طبیعی بودن عسل می توانید تا حد زیادی به ذائقه ی خود اعتماد کنید.

 

         اما اعتقاداتی که در ابتدای این نوشته ذکر شد صحیح نیستند.

 

         کش آمدن عسل مربوط به گرانروی(ویسکوزیته) آن است و به دما بستگی دارد. اگر عسل گرم باشد حالت کشسانی کم و اگر سرد باشد  کشسانی آن زیاد است.

 

         رنگ و طعم عسل مربوط به گیاهی است که از آن استحصال شده . این ادعا که اگر رنگ شهد گلی تیره باشد خواص دارویی آن بیشتر است ، ادعای درستی نیست. خواص دارویی گیاهان ، متفاوت است و هر گیاه خواص خود را دارد که شاید در گیاهان دیگر نباشد.

 

 

 

        عسل های تقلبی بیشتر از طریق خوراندن محلول آب و شکر به زنبور ها تولید می شوند . زنبور ها این محلول را به عسل تبدیل کرده و مثل شهد گل آن را در شان های مومی که نمونه آن را در بازار فراوان دیده اید ذخیره   می کنند.

 

        خط کشیدن روی کاغذ با عسل تنها می تواند یک آزمایش برای تعیین میزان رطوبت عسل باشد. عسل های استحصال شده در برخی از مناطق نظیر شمال کشور به صورت طبیعی رطوبت بالایی دارند. به همین دلیل این آزمایش روش مناسبی برای تشخیص میزان خلوص یا طبیعی بودن عسل نیست.

 

         غلط ترین باور در مورد خلوص عسل ، نظر برخی افراد در خصوص شکرک زدن عسل است . شکرک زدن عسل که لفظ صحیح آن رُس کردن است ، هیچ ربطی به میزان شکر موجود در عسل ندارد. عسل خالص طبیعی حتماً رس می­کند.  اگر عسلی رس نکند مصنوعی است  یا در اثر حرارت بیش از حد  آنزیم های آن از بین رفته و سمی شده است.

 

        در جهان برای تشخیص سلامت و طبیعی بودن عسل استانداردهایی وجود دارد که البته ملاک آنها در مورد عسل گیاهان مختلف ، متفاوت است. به طور کلی در خصوص ساکارز(شکر)  موجود در عسل استاندارد های آمریکایی عسلی را که تا 7% و استاندارد های اتحادیه اروپا و استاندارد سازمان خواربار جهانی (کدکس) عسلی را که تا 5% ساکارز داشته باشد طبیعی می دانند.(بجز عسل هایی که نام آن ها مشخص شده)

 

         گروه نحل منفرد با سعی و تلاش فراوان و به کمک زنبورداران زحمت کش و صادقی که کار اصلی تولید عسل های مرغوب را به عهده دارند ،  تلاش کرده است که عسل هایی با درصد ساکارز کمتر از 3%  را به مردم خوب ایران اسلامی ارائه نماید.

 

         دلیل این کیفیت برتر ، تولید عسل در زنبورستان های کوچک است . در زنبورستان های کوچک قدرت کنترل کیفیت بیشتر است این مزیتی است که شرکت های بزرگ کشورهای صنعتی از آن بی بهره اند. تولید و ارائه عسل هایی با ساکارز کمتر از 3% تنها یک ادعا نیست . تمام عسل های وارد شده به کارگاه گروه قبل از بسته بندی نمونه گیری و آزمایش می شوند که اسناد آن موجود و قابل ارائه است. ضمناً آدرس برخی از آزمایشگاه هایی که در زمینه آزمایش عسل فعال هستند در سایت نحل منفرد به آدرس www.healinghoney.ir موجود است و مشتریان گرامی می توانند از طریق آنها یا سایر آزمایشگاه های معتبر به آزمایش مجدد عسل ها بپردازند.

  

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد رجبی

کندوی " فلو هایو " یک نوآوری شگفت انگیز


 

کندوی " فلو هایو " یک نوآوری شگفت انگیز

نوشته شده توسط Super User on . Posted in Uncategorised

نحل منفرد - فلو هایو

نحل منفرد به نقل از سایت " فلو هایو www.honeyflow.com " :

زحمت کمتر ، لذت بیشتر

- کلید جریان عسل را بچرخانید و حرکت عسل خالص تازه را از کندو مستقیماً به داخل شیشه عسل نظاره گر باشید.

- نه ظرف و ظروفی ، نه سر و صدایی ، نه وزنۀ سنگینی و نه تجهیزات گران قیمتی برای برداشت عسل ، از هیچ یک خبری نیست.

- از پشت جدارۀ شفاف عقب کندو می توانید بدون بازکردن در آن ، زمان رسیدن عسل را تشخیص دهید.

- فرایند برداشت عسل بسیار تمیز و مرتب انجام خواهد شد و زنبورهای عسل چندان متوجه موضوع نخواهند بود.

- سیستم انقلابی جریان شهد " فلوهایو " فرآیند استخراج عسل را برای زنبورها بدون استرس و برای زنبوردار بدون زحمت خواهد کرد.

- ما هم اکنون آماده دریافت پیش سفارشات شما برای " فلو هایو" هستیم.

 

 

نحل منفرد : سالها پیش " سیدر اندرسون Cedar Anderson " جوان زنبوردار استرالیایی در یک روز ابری ، نزدیک غروب برای گرفتن عسل یکی از کندوهایش آماده می شود. لباس و کلاه و دستکش می پوشد و کار را شروع می کند. از لحظه ای که در کندو را باز می کند زنبورها به سرش می ریزند و حسابی از خجالتش در می آیند. به سختی کندو را جمع می کند و فرار را بر قرار ترجیح می دهد .

درد نیش ها و سر و روی باد کرده این سؤال را در ذهنش به وجود می آورد که آیا راه بهتری برای گرفتن عسل وجود ندارد؟

همین می شود که او و پدرش " استوارت اندرسون Stuart Anderson " یک دهه از زندگیشان را برای کار روی این ایده صرف می کنند و در آخر آرزوی زنبوردارها برای برداشت آسان عسل را محقق می کنند.

کندوی فلو هایو (Flow™ hive ) نتیجه پشت کار ده سالۀ آنهاست.

نحل منفرد - فلو هایو

فلو هایو از چند قاب پلاستیکی تشکیل شده است. سلول های پلاستیکی این قابها از چیده شدن نوارهایی در کنار هم تشکیل می شوند. نیمی از هر سلول شش ضلعی در یک نوار و نیم دیگر آن در نوار مجاور قرار دارد. چفت شدن این دو نوار، سلولی را می سازد که زنبورها آن را با موم تکمیل خواهند کرد.

ضلع انتهایی قاب و دیواره پشتی کندو شفاف هستند. بنا براین زنبوردار بدون آنکه نیاز به باز کردن کندو داشته باشد وضعیت عسل داخل سلول ها و شروع پولک کردن آن توسط زنبورها را می بیند. برای برداشت عسل یک آچار فلزی شبیه به یک آچار آلن بلند داخل محل تعبیه شده در قسمت بالای قاب می شود و با چرخاندن 90 درجه آن ، نوارهای پلاستیکی تشکیل دهندۀ سلول ها یکی در میان از جای خود حرکت کرده و سلول ها دو نیم می شوند.

عسل داخل سلول های شکسته شده به سمت پایین جریان پیدا می کند. با توجه به شیب سلول ها به سمت داخل، عسل روی زنبورهای مستقر روی قاب نمی ریزد.

در طول قسمت پایینی قاب یک لولۀ پلاستیکی تعبیه شده که عسل های فروریخته از طریق شلنگی که به انتهای آن متصل می شود مستقیماً داخل شیشۀ عسل خواهد ریخت.

با بازگرداندن آچار فلزی به حالت اول خود سلولهای شکسته شده به حالت اول بر می گردند و قاب برای استفاده مجدد زنبورها آماده است.

هرچند این موزیانه ترین کلاه برداری اززنبوران عسل در طول تاریخ است اما واقعاً استرس و تلفات زنبورها و زحمات زیاد زنبوردارها برای برداشت عسل را از بین می برد.

سیدر اندرسون هم اکنون با ارائۀ مجموعۀ سه قابی به قیمت 260 دلار ، شش قابی 390 دلار و کندوی کامل فلو هایو به قیمت 670 دلار در آستانۀ تبدیل شدن به یک زنبوردار میلیاردر است.

اختراع او این ارزش را داشته است که دیلی تلگراف ، نیویورک تایمز ، واشنگتن پست ، سی ان ان و بسیاری دیگر از معروف ترین رسانه های جهان ( ازجمله سایت نحل منفرد! ) به بازتاب این نوآوری اعجاب انگیز بپردازند.

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
محمد رجبی