خیلی از افراد سوال می کنند که چگونه می توانند زنبوردار شوند؟ آیا با خواندن کتاب های آموزش زنبورداری و یا مشاهده فیلم های آموزشی می توان زنبوردار موفقی شد؟ در این نوشته راه عملی زنبوردار شدن را توضیح می دهیم.

 

چه کسانی می توانند زنبوردار شوند و چه کسانی نمی توانند زنبوردار شوند؟

کسی که میخواهد زنبوردار شود باید ویژگی های زیر را داشته باشد:

 

1-به نیش زنبورعسل حساسیت نداشته باشد و اگر نیش خورد فرار نکند و آمادگیشو داشته باشد تا روزی 100 تا نیش هم بخوره

پ.ن: ( نیش زنبورعسل خیلی مفید هست و زنبورداران کمتر از اقشار دیگر به بیماری های مفصلی و یا قلبی عروقی مبتلا می شوند)

2-زندگی در طبیعت را دوست داشته باشد

3- با دوری از خانواده هم مشکلی نداشته باشد.

4-بتواند برای مدتی داخل چادر بدون برق و یخچال و امکانات و... زندگی کند

5-بنیه جسمی خوبی داشته باشد

البته این شرایط برای کسی هست که تازه می خواهد زنبوردارشود و زنبورداران باسابقه معمولا کارگر و شاگرد دارند که این کارها را انجام میدهند.  

مثل خیلی از کارهای دیگر معمولا برای اینکه زنبوردار موفقی بشوید باید چندسال شاگردی یک زنبوردار باتجربه رو بکنید تا با ظرایف کار آشنا شوید و معمولا کسانی که بدون کسب تجربه میخواهند زنبوردار بشوند شکست میخورند. پیشنهاد من به شما دوست عزیزی که می خواهید به زنبورداری به عنوان شغل نگاه کنید این است که باید در منطقه ای که هستید یک زنبوردار با تجربه را پیدا کنید و با ایشان صحبت کنید تا شما را به شاگردی قبول کند و حداقل یک سال در خدمتش باشید تا با فوت و فن کار آشنا شوید و آموزش تئوری به تنهایی فایده ای ندارد.

معمولا همزمان با شاگردی کردن میتوانید بین 20 تا 40 عدد کندو داشته باشید و از درآمد آنها استفاده کنید. بعد از شاگردی کردن و یاد گرفتن کار میتوانید مستقل شوید و برای اینکار باید تعداد کندوها را حداقل به 100 عدد برسانید(می توانید کندو بخرید و یا تعدادی از کندوها را تکثیر کنید) تا برایتان شغل حساب شود. و  معمولا یک نفر نمیتواند از عهده بیشتر از 200 کندو بربیاد. و برای مدیریت تعداد بیشتر نیاز به کارگر و یا شاگرد دارید.

علاوه بر کندوها باید وسایل مورد نیاز زنبورداری هم تهیه کنید که شامل ( لباس-کلاه کش-اهرم-دودی-چادر-مومدوز-استراکتور و...) هست. قیمت کندو هم بسته به ضعیف یا قوی بودنش متغیر هست. سابقا برای شروع حرفه زنبورداری وام  می دادند اگر دنبال وام هستید می توانید با شرکت های تعاونی زنبورداری محل زندگیتان صحبت کنید البته من گرفتن وام را برای شروع کار توصیه نمی کنم. خیلی از زنبوردان وقتی از شاگردانشان راضی باشند به آنها کندو برای شروع کار می دهند و کمکشان می کنند.

در مورد جا و مکان هم زنبورداری که قصد تولید عسل طبیعی دارد نیاز به جا و مکان خاصی ندارد چون باید مرتبا کندوها را کوچ بدهد و برای کوچ دادن باید با صاحب باغ یا زمین و جهادکشاورزی شهرستان مقصد هماهنگ کنید.

 

اگر زنبوردار شدید عسل با کیفیت تولید کنید.

 اگر سوالی دارید،لطفاً در قسمت نظرات مطرح کنید.

 

محمد رجبی